مقالات و آموزش ها

همه چیز درباره سامانه مؤدیان

راهنمای کامل سامانه مالیاتی یا سامانه مودیان

سامانه مودیان مالیاتی، سامانه ای است که افرادی که مشمول قانون مالیات هستند می توانند با ثبت نام در آن صورتحساب الکترونیکی خود را ارسال کنند و پایانه فروشگاهی را به آن متصل کنند. این سامانه برای این منظور راه اندازی شده است که از فرارهای مالیاتی برخی مودیان جلوگیری شود. قبل از راه اندازی این سامانه به علت فرار مالیاتی بعضی از مودیان، درآمد مالیاتی دولت به میزان زیادی کاهش یافته بود که دولت ناگزیر شد برای رفع مشکل این سامانه را تاسیس کند. در ادامه با کاوش گویا ارقام همراه ما باشید.

سامانه مالیاتی یا سامانه مودیان چیست؟

سامانه مالیاتی به عنوان یک بستر دیجیتال بوده و با فناوری به کمک سازمان امور مالیاتی می شتابد تا به بهبود فعالیت های مالیاتی و کاهش فرارهای مالیاتی کمک کند. وظیفه سامانه مودیان مالیاتی، تسهیل فرایند ثبت اظهارنامه های مالیاتی، صورت حساب ها و فاکتورها برای صاحبان مشاغل و کسب وکارها است.

این سامانه این امکان را برای صاحبان مشاغل فراهم کرده است که با بارگذاری اطلاعات مالیاتی به صورت آنلاین و امن به ارسال اظهارنامه های مالیاتی خود به سازمان امور مالیاتی بپردازند که سبب می شود اشکالاتی که در فرآیند اظهارنامه و پرداخت مالیات وجود داشت، کاهش یابد.

صفر تا صد آموزش ثبت نام

ثبت نام در سامانه مودیان طبق مراحل زیر انجام می شود:

 

صفر تا صد آموزش ثبت نام سامانه مودیان

 

 

مرحله اول: ورود به سایت

قبل از اینکه وارد سایت شوید و حساب کاربری خود را افتتاح کنید ابتدا فیلترشکن را خاموش کرده و سپس به سامانه مودیان مالیاتی، به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه کنید .

مرحله دوم: ورود اطلاعات

در این مرحله لازم است اطلاعاتی مانند کد ملی یا شناسه ملی را ثبت کنید. برای این منظور لازم است افراد حقیقی کد ملی و افراد حقوقی شناسه ملی را وارد کنند. بعد نوبت به وارد کردن تاریخ تولد و شماره همراه می رسد. در ادامه با وارد کردن کد امنیتی در قسمت مورد نظر، دکمه ثبت نام را انتخاب کنید.

مرحله سوم: ایجاد کارپوشه

در این مرحله گزینه ایجاد کارپوشه را انتخاب کنید. سپس از طریق پیامک نام کاربری و رمز عبور شما به اطلاع شما رسانده می شود سپس از شما می خواهند شماره تلفن تان که در دسترستان است را وارد نمایید.

مرحله چهارم: دریافت گواهی امضای الکترونیک و شناسه یکتا حافظه مالیاتی

برای دریافت گواهی امضای الکترونیک و شناسه یکتا حافظه مالیاتی ابتدا با مراجعه به سایت www.gica.ir درخواست صدور گواهی امضای الکترونیک را بزنید. با طی کردن کلیه مراحل ثبت نام و احراز هویت، یک کد رهگیری می گیرید که

با داشتن آن می توانید با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت، توکن امضای الکترونیک را بگیرید.

بعد از اینکه توکن امضای الکترونیک را دریافت کردید می توانید با استخراج کلید عمومی سامانه مودیان و در ادامه با استفاده از این کلید می توانید، شناسه یکتای حافظه مالیاتی خود را بگیرید. این شناسه سبب می شود بتوانید به مدیریت پرونده مالیاتی و کارپوشه مودیان وارد شوید. برای این منظور با مراجعه به درگاه ملی خدمات مالیاتی به نشانی https://my.tax.gov.ir در کارپوشه، گزینه شناسه های یکتا حافظه مالیاتی را زده و کلید عمومی و شناسه یکتا حافظه مالیاتی خود را بگیرید.

سامانه مودیان پایانه فروشگاهی

در پایانه فروشگاهی ارتباط یا وسیله ای فراهم می شود که با کمک آن برای کالایی که فروخته شده یا خدماتی که برای اشخاص ارائه می شود صدور صورتحساب الکترونیکی انجام گیرد و به سازمان امور مالیاتی فرستاده شود.

بنابراین پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان به هر واسطه به صورت نرم افزار و سخت افزار نظیر رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی، درگاه پرداخت الکترونیکی، گوشی هوشمند یا هر وسیله دیگری می گویند که بتوانند به شبکه های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور، سازمان مالیاتی و سامانه مودیان وصل شوند. همچنین می توانند صورتحساب الکترونیکی مطابق با استانداردهای سازمان امور مالیاتی را صادر کنند.

 

خدمات اصلی سامانه مودیان پایانه فروشگاهی

 

 

انواع پایانه فروشگاهی

از مهم ترین انواع پایانه های فروشگاهی می توان به دستگاه های کارتخوان بانکی یا دستگاه های کارتخوان نرم افزاری اشاره کرد. درگاه های پرداخت الکترونیکی به عنوان یک پایانه فروشگاهی مجازی بوده و برای مودیانی مناسب است که کالاهای خود را به صورت آنلاین و غیرحضوری می فروشند. از انواع آنها عبارتند از:

  • پایانه فروش ثابت
  • پایانه فروش سیار
  • دستگاه های PC-POS
  • دستگاه PDA
  • موبایل پوز یا MPOS
  • پایانه فروش بلوتوثی
  • پایانه فروش شبکه ای یا LAN
  • پایانه فروش اینترنتی یا وای فای

 

قابلیت های پایانه فروشگاهی

پایانه های فروشگاهی می توانند سه وظیفه را به صورت همزمان انجام دهند که عبارتند از:

  1. امکان اتصال به درگاه های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور: پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان امکان اتصال به درگاه های الکترونیکی رسمی کشور برای پرداخت را فراهم می کنند. همچنین به صدور صورتحساب الکترونیکی منطبق با استانداردهای سازمان امور مالیاتی می پردازد.
  2. اتصال به سامانه مودیان: پایانه های فروشگاهی می توانند به سامانه مودیان متصل شوند. اتصال پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان یکی از مهم ترین قابلیت های پایانه فروشگاهی است.
  3. امکان صدور صورتحساب الکترونیکی: پایانه های فروشگاهی این قابلیت را دارند که به صدور صورتحساب ها به صورت الکترونیک بپردازند. این اقدام برطبق استانداردهای سازمان امور مالیاتی محسوب می شود.

چه افرادی باید در پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

افراد زیر باید در پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان ثبت نام کنند:

  • افرادی که کالا و خدمات عرضه می کنند.
  • اشخاص حقوقی که صاحب شرکت های تجاری هستند و همچنین اشخاص حقوقی غیر تجاری.
  • همه اشخاص حقیقی که صاحب مشاغل صنفی یا غیر صنفی هستند.
  • فعالان اقتصادی که در مناطق آزاد تجاری فعالیت می کنند.

 

انواع خدمات مالیاتی سامانه مودیان

 

 

چه کسانی نباید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و با تصویب هیئت وزیران و تبصره ماده 2 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی حقوقی، مودیانی که کالا و خدمات آنها معاف از مالیات بر ارزش افزوده بوده و مودیانی که به علت ماهیت کسب وکار آن ها نمی توانند در سامانه عضو شوند و صورتحساب الکترونیکی برای آنها صادر نمی شود، نمی توانند در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند. این اشخاص از گروه های زیر هستند:

  • اشخاص حقیقی که موضوع ماده (81) قانون مالیات های مستقیم هستند مانند افرادی که در زمینه کشاورزی، دامپروری، دامداری، صیادی و ماهیگیری، نوغان داری، دامداری، پرورش ماهی، زنبور عسل و پرورش طیور، احیای مراتع و جنگل ها، باغات اشجار و … فعالیت می کنند.
  • اشخاص حقیقی که موضوع ماده (142) قانون مالیات های مستقیم هستند نظیر صنایع دستی، کارگاه های فرش دستباف و شرکت های تعاونی و اتحادیه های تولیدی.

نحوه ثبت نام در پایانه فروشگاهی

برای اینکه در سامانه پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان ثبت نام کنید باید طبق مراحل زیر اقدام کنید:

  1. به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه کنید.
  2. پایانه فروشگاهی برای صدور صورتحساب تهیه کنید.
  3. گواهی امضا الکترونیکی یا مهر سازمانی بگیرید.
  4. به کارپوشه مراجعه کرده و شناسه یکتای حافظه مالیاتی را دریافت کنید.
  5. مشخصات را در پایانه فروشگاهی پیکربندی و ثبت کنید.
  6. شناسه کالا / خدمت برای صدور صورتحساب الکترونیکی یا فهرست شناسه کالا / خدمات عمومی را دریافت کنید.
  7. صورتحساب الکترونیکی از طریق پایانه فروشگاهی و بر اساس ضوابط اعلامی سازمان امور مالیاتی کشور صادر می شود.
  8. صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان فرستاده می شود.

مزایای اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان

اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مزایایی دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش شفافیت مالی

سامانه مودیان این امکان را به مشاغل وکسب وکارها می دهد تمام تراکنش ها را به صورت الکترونیکی ثبت و مدیریت کنند و با شفاف سازی سبب کاهش تخلف های مالی شده و با ثبت معاملات مانع از هر ناهماهنگی در گزارش های مالی می شوند.

کاهش هزینه های مالیاتی

با این سامانه هزینه های اضافی برای تهیه اسناد کاغذی و حسابرسی های پیچیده حذف می شود و گزارش های مالیاتی به صورت خودکار ثبت و ارسال می شوند . به این ترتیب سبب کاهش هزینه های مرتبط با حسابداری و تهیه گزارش های مالی می شود.

جلوگیری از جریمه های قانونی

چون با استفاده از سامانه مودیان اطلاعات مالی به طور دقیق به اطلاع مقامات مالیاتی می رسد اجرای قانون راحت تر بوده و کمتر پیش می آید که تخلفات صورت گیرد همچنین احتمال بروز اشتباه در جریمه های مالیاتی کاهش می یابد.

بهبود مدیریت و برنامه ریزی مالی

مدیران با کمک اطلاعات دقیق از تراکنش های مالی، بهتر برنامه ریزی مالی کرده و برای توسعه کسب و کار بهتر تصمیم می گیرند.

افزایش اعتماد مشتریان

شفافیت مالی با سامانه مودیان، اعتماد مشتریان، سرمایه گذاران و شرکای تجاری را افزایش می دهد و روی روابط تجاری تاثیر مثبت می گذارد.

کمک به دیجیتالی شدن فرآیندها

با قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، فرآیندهای مالی دیجیتالی شده و بهره وری افزایش یافته و رقابت پذیری کسب وکارها بهبود می یابد .

تسهیل فرآیند دریافت مالیات بر ارزش افزوده

به دلیل جمع اوری اطلاعات تراکنش پایانه ها به صورت خودکار، محاسبه و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده راحت تر و با دقت بالاتر صورت می گیرد و مانع از بروز اشتباه در محاسبه مالیاتی می شود .

 

جرایم و تخلفات مربوط به پایانه های فروشگاهی

از جمله جرایم و تخلف های پایانه های فروشگاهی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برای عدم صدور صورتحساب الکترونیکی 10% از مجموع مبلغ فروش بدون صدور صورتحساب الکترونیکی جریمه می شوید.
  • برای عدم اعلام شماره حساب بانکی، 10% از مجموع مبلغ فروش بدون صدور صورتحساب الکترونیکی جریمه در نظر گرفته می شود.
  • برای گزارش نکردن فروش1% از مبلغ فروش گزارش نشده جریمه گرفته می شود.
  • برای عدم تحویل صورتحساب چاپی به خریدار 2% از مبلغ صورتحساب جریمه در نظر گرفته می شود.

سخن پایانی

مشاغل و کسب وکارها برای ثبت نام و پرداخت مالیات به سامانه مودیان مالیاتی مراجعه می کنند و صورتحساب مالیاتی را به صورت الکترونیکی ارسال کرده همچنین پایانه فروشگاهی را به آن وصل می کنند. درج اطلاعات درست اهمیت زیادی دارد.

در صورتی که اطلاعات مندرج صحیح نباشد ممکن است مودیان جریمه شوند. برای دوری از این مشکل می توانید با کارشناسان ما در کاوش گویا ارقام ارتباط بگیرید. ما از سال ۹۵ به هموطنان عزیز خدمات تخصصی مربوط به حسابداری و امور مالیاتی را ارائه می دهیم.

 

آدرس ما:
تهران – خیابان ولی عصر (عج) – بالاتر از خیابان شهید بهشتی – نرسیده به پارک ساعی – برج سرو ساعی – پلاک 2224 – طبقه 11 – واحد 1106
کد پستی 1433894655 است.

راه های ارتباطی ما از طریق شماره تلفن های زیر است:

021-88552948
021-88729845
0912-736-2770

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *